Cod rosu in Bucuresti

/ / Modificat: 2007-07-23
Cod rosu in Bucuresti





 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat instituirea codului rosu in Bucuresti. Avertizarea este valabila de marti, 24 iulie. Ministrul Sanatatii a anuntat cod rosu si pentru judetele Giurgiu, Olt, Dolj si Teleorman.

La conferinta de presa organizata la Palatul Victoria au mai fost prezenti Ministrul Munci, Paul Pacurariu, si Ministrul de Interne, Cristian David.

Cod Rosu: Masuri anti-canicula

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a recomandat bucurestenilor sa consume peste 2 litri de apa si sa evite expunerea la soare.

Despre masurile care trebuie luate de agentii economici a vorbit Ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Se recomanda intreruperea activitatii intre orele 11. 00 si 18.00 - in special pentru cei care lucreaza in spatii libere.

Conform legii 90/1996 si Ordonantei de Urgenta 99/2000, societatile comerciale sunt obligate sa ia masuri pentru a apara sanatatea angajatilor de efectele caniculei. Dintre acestea, Ministrul Pacuraru a pomenit: alternarea muncii dinamice cu cea statice, asigurarea necesarului de apa, de peste 2 litri, reducerea programului de lucru sau realizarea unui program alternativ de pauze.

Paul Pacuraru a declarat ca Ministerul Muncii va spori actiunile de control, pentru a verifica daca masurile legale cerute de instituirea codului rosu sunt respectate.

Institutiile locale si centrale - program cu publicul schimbat

Institutiile din Bucuresti NU vor lucra cu publicul intre 11.00 si 18.00. Bucurestenii sunt rugati sa mearga la ghisee in urmatoarele intervale orare 7.30 - 11.00 si 18.00 - 20.00. Informatiile au fost oferite presei de Ministrul de Interne, Cristian David.

23 Iulie 2007

Citeste toata stirea pe Stirilocale.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre