Cercetatorii chinezi au identificat doua tipuri ale noului coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-04
Cercetatorii chinezi au identificat doua tipuri ale noului coronavirus

Oamenii de stiinta din China care studiaza originea epidemiei virale au anuntat descoperirea a doua tipuri principale de coronavirus care pot provoca infectii, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Cercetatorii de la Facultatea Stiintele Vietii a Universitatii Beijing si de la Institutul Pasteur din Shanghai din cadrul Academiei de Stiinte din China, au avertizat ca analiza lor a examinat o gama limitata de date si au precizat ca sunt necesare analize suplimentare, efectuate pe seturi mai mari de date, pentru o mai buna intelegere a evolutiei virusului.

Varianta agresiva, in 70% din cazuri

In urma studiului preliminar s-a concluzionat ca un tip mai agresiv de coronavirus nou asociat cu epidemia din Wuhan a reprezentat aproximativ 70 de procente din tulpinile analizate, in timp ce 30 de procente au fost asociate unui tip cu o agresivitate redusa.

Prevalenta virusului mai agresiv s-a redus dupa inceputul lunii ianuarie 2020, au adaugat specialistii.

"Aceste constatari sustin cu tarie nevoia stringenta pentru aprofundarea imediata si exhaustiva a studiilor care combina date genomice, epidemiologice si statistici privind simptomele clinice ale pacientilor cu boala coronavirus 2019 (COVID-19)," au notat oamenii de stiinta.

Concluziile studiului au fost publicate in National Science Review, jurnalul Academiei de Stiinte din China.

S-a redus numarul cazurilor zilnice de coronavirus

Descoperirea vine in contextul unei reduceri a numarului de cazuri zilnice de coronavirus, in urma restrictiilor severe impuse in cea de-a doua economie a lumii pentru stoparea raspandirii epidemiei, noteaza Reuters.

China a raportat miercuri o scadere a numarului de cazuri noi de infectare cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv si 38 de decese suplimentare. La nivel national, bilantul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morti si la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat Comisia Nationala de Sanatate. 

Sursa: Agerpres

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cercetatori Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre