Cel mai gras copil din lume a slabit enorm. Cum arata acum baiatul care cantarea 192 de kilograme

/ / Modificat: 2021-12-30
Cel mai gras copil din lume a slabit enorm. Cum arata acum baiatul care cantarea 192 de kilograme

Cel mai gras copil din lume este acum de nerecunoscut. A reusit sa slabeasca enorm de mult in doar un an. El a ajuns acum sa cantareata aproape jumatate din greutatea pe care o avea inainte sa slabeasca. 

Arya Permana, în vârstă de 14 ani, din Indonezia, care cântărea 192 de kilograme la vârsta de doar 11 ani, cântărește acum doar 82 de kilograme și îi încurajează pe alții să urmeze o dietă sănătoasă.

Desi s-a nascut cu o greutate normala, pe la varsta de 8 ani a inceput sa aiba un apetit exagera si manca cantitati uriase de mancare. El era dependent de cola și tăieței instant și putea mânca orez, curry de pește, carne de vită, supă de legume și tempeh – o pastă tradițională de soia – în cantitate suficientă pentru a hrăni doi adulți întreaga zi.

Din cauza greutății excesive nu putea merge la școală, deoarece mersul la școală era un efort prea mare pentru el. Băiatul era atât de mare încât nu găsea haine pe măsura lui. Putea purta doar un sarong înfășurat în jurul corpului.

Ingrijorati pentru sanatatea copilului, parintii lui Arya au decis sa apeleze la ajutorul medicilor si sa faca o operatie de micsorare a stomacului. Dupa aceasta interventie, baiatul a inceput sa faca si sport cu un antrenor personala. Urmeaza o dieta echilibrata si face exercitii fizice regulate. El merge 3 km pe jos zilnic si joaca baschet si practica si alte sporturi. Arya încântat, a putut, de asemenea, să se întoarcă la școală.

„Pot să fac sport … joc baschet cu prietenii. Pot să merg și cu motocicleta. În 2015, nu mă așteptam ca toate acestea să fie posibile sau că aș putea pierde în greutate. Acum se simte mai bine, atât de diferit”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre