Cea mai mare dovada de prietenie! Un copil si-a carat prietenul in spate timp de 6 ani de zile

/ / Modificat: 2019-04-16
Cea mai mare dovada de prietenie! Un copil si-a carat prietenul in spate timp de 6 ani de zile

In viata exista situatii foarte dificile cu care trebuie sa ne confruntam si probabil, daca nu i-ar implica pe cei dragi, cu greu le-am face fata. De aceea, o prietenie adevarata se vede doar in astfel de momente.

Acesta este cazul unui copil de 12 ani, care a fost alaturi de prietenul sau cel mai bun timp de 6 ani, in cele mai grele momente ale vietii sale.

Isi cara prietenul in spate zi de zi

Xu Bingyang isi cara prietenul in spate pentru a-l duce la scoala in fiecare zi, pe ploaie, soare sau tunete. Este intotdeauna acolo, pentru prietenul sau.

Copilul cu dizabilitati a reusit sa fie prezent la toate orele datorita gestului generos al prietenului sau. Dar generozitatea lui nu se termina aici. Il ajuta sa mearga la masa de pranz si sa se mute in alte sali de clasa pentru a participa la diferite cursuri. Si a asta a facut mereu, de la inceputul clasei intai.

Copiii frecventeaza scoala centrala din Hebazi Town, provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei.

"Este o placere sa fiu "bastonul" de sprijin al lui Zhang," a declarat copilul presei, dupa ce gestul sau incredibil a devenit viral.

El considera ca nu il costa nimic sa faca acest lucru.

"Cantaresc putin peste 40 kg, iar prietenul meu cantareste aproximativ 25 kg, deci, ma descurc destul de bine si intotdeauna as face asta pentru el," a marturisit baiatul.

Zhang este impresionat de gestul prietenului si ii multumeste pentru tot ajutorul pe care i-l ofera.

"Xu este cel mai bun prieten al meu. In fiecare zi invata cu mine, vorbeste cu mine si se joaca cu mine. Ii multumesc ca a avut grija de mine in fiecare zi," a spus micul baiat care nu se poate misca.

De ce boala sufera

Pe cand avea doar 4 ani, copilul a fost diagnosticat cu o boala musculara rara, cunoscuta si sub numele de boala papusii. In termeni medicali, afectiunea se numeste miastenia gravis sau "slabiciune musculara severa", un defect in transmiterea impulsului nervos de la nerv la fibra musculara, ceea ce face ca muschii sa-si piarda tonusul si forta pana la imposibilitatea de a efectua miscari.

china

Baiatul a spus ca s-a decis sa-si ajute prietenul pentru ca nimeni altcineva nu ar fi facut-o, dar, cu siguranta, rutina zilnica nu este simpla. Insa este mereu prezent acolo unde se afla prietenul sau.

Profesorii au povestit ca timp de 3 ani Zhang a primit ajutor de la Xu si de la un alt copil, dar acela a renuntat la un moment dat, spunand ca nu are timp sa se joace si sa invete.

"Din fericire, de ani de zile, Xu a continuat sa faca fapte bune si nu s-a plans niciodata dascalilor sau colegilor de clasa. Este foarte harnic, realist si foarte matur", a spus unul dintre profesori.

Baiatul a spus ca dorinta lui cea mai mare este de a continua sa-i ajute pe altii, deoarece simte ca este responsabilitatea lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prieteni Prieteni copii Prietenie copii

Articole recomandate

Citeste si despre