Cea mai batrana mama din lume. A nascut gemene la 73 de ani

/ / Modificat: 2019-09-16
Cea mai batrana mama din lume. A nascut gemene la 73 de ani

O femeie din sudul Indiei a devenit mama de gemene la varsta de 73 de ani. Micutele au venit pe lume prin cezariana. "Traiesc cea mai frumoasa perioada a vietii mele" a spus mama, Erramatti Mangayamma.

Medicul care a facut posibila aceasta minune, Uma Shankar, a precizat pentru The Guardian ca "Interventia chirurgicala a mers bine, mama si copiii fiind intr-o stare buna de sanatate."

A facut fertilizare in vitro

Erramatti si sotul sau, Sitarama Rajarao, (82 ani) sunt casatoriti de 57 de ani si pana acum nu au avut copii, fiind aratati cu degetul de comunitatea lor pentru acest lucru. Aflata la menopauza de 30 de ani, femeia a reusit sa ramana insarcinata cu ajutorul fertilizarii in vitro.

"Am incercat de nenumarate ori sa raman insarcinata si am fost la numerosi medici, dar acesta este cel mai fericit moment al vietii mele," a declarat proaspata mamica.

Erramatti a fost internata in spital inca din luna ianuarie, starea ei de sanatate fiind atent monitorizata de cardiologi, ginecologi si un nutritionist. Luna aceasta, ea a dus pe lume gemeni.

Nu are voie sa alapteze

Intrebat cum va avea grija de copiii lor, Rajarao a spus: "Nimic nu este in mainile noastre. Orice ar trebui sa se intample se va intampla. Este totul in mainile lui Dumnezeu."

Mama, insa, nu are voie sa alapteze, iar gemenele sunt hranite cu lapte provenit de la banca de lapte.

In anul 2005, romanca Adriana Iliescu a fost declarata cea mai batrana mama din lume, dupa ce a nascut o fetita la varsta de 66 ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre