Ce tipuri de teste ar putea fi introduse in scoli. Anuntul facut de Florin Citu

/ / Modificat: 2021-09-29
Ce tipuri de teste ar putea fi introduse in scoli. Anuntul facut de Florin Citu

Premierul Florin Citu a anuntat, miercuri, ca scolile vor putea ramane deschise, chiar daca incidenta va depasi 6 cazuri la mie. Cu toate acestea, siguranta in scoli va ramane o prioritate, iar premierul a declarat ca elevii ar putea fi testati cu teste de saliva, tinand cont ca foarte multi parinti au refuzat testarea cu teste rapide antigen. 

"Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituții care nu e cazul să fie închise. Vom vedea care este concluzia acestei întâlniri. Vrem să menținem prezența fizică în școli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă", a spus premierul după întâlnirea cu Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, DSU și INSP. 

"Vrem în continuarea să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor de salivă. 

Ministerul Educației anunța ieri că 99% din părinți nu vor testeze copiii, ceea ce e trist. Încercăm cu teste cu salivă, dar intenția e ca școlile să rămână deschise. 

Școlile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut", a punctat premierul.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus marți că şcolile ar putea rămâne deschise şi după incidenţa de şase la mie, iar ţara noastră nu este pregătită pentru cursuri online.

"Îmi cer scuze... sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în malluri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie", a spus, anterior, ministrul Educaţiei. 

Articole recomandate

Citeste si despre