Ce spune Ludovic Orban despre crese si gradinite: "Trebuie un sistem care sa aiba grija de copii"

/ / Modificat: 2020-04-30
Ce spune Ludovic Orban despre crese si gradinite:

Premierul Ludovic Orban crede ca trebuie gasita o solutie pentru ca parintii sa poate sa aiba grija de copii, in afara de indemnizatia de 75% din salariu pentru care aleg sa stea acasa.

Acesta a spus ca exista riscul ca unii parintii sa-si piarda locul de munca, daca vor sta acasa cu cei mici in perioada in care scolile si gradintile raman inchise.

"Stiu ca este o problema legata de copii. De exemplu, in familiile monoparentale, chiar daca beneficiaza de legea 19 – plata unei indemnizatii de 75% – sunt foarte multe mame si tati care pot sa riste sa-si piarda locul de munca pentru ca stau acasa si angajatorul le cere sa revina la servicii.

Si atunci trebuie gasita o modalitate de a putea organiza un sistem care sa aiba grija de copii, suplimentar fata de alocarea pe care am stabilit-o prin lege," a declarat Ludovic Orban.

"Trebuie sa stabilim niste reguli"

Premierul a precizat ca inainte de a fi deschise anumite crese si gradinite trebuie stabilite reguli clare pentru prevenirea raspandirii coronavirusului.

 "In prima faza, vom ridica acele restrictii pentru care exista cel mai mic risc epidemiologic. Vom astepta cat e perioada, de 14-15 zile, pentru a vedea daca sunt efecte privitoare la raspandirea virusului, dupa care vom trece la urmatoarele masuri. Trebuie pregatite si masuri de protejare. Daca dam drumul la restaurante, trebuie sa stabilim niste reguli si la fel va fi si in cazul unor posibile crese si gradinite," a mai spus Ludovic Orban.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ludovic orban Premier romania Crese si gradinite Copii

Articole recomandate

Citeste si despre