Ce se va intampla cu educatia sexuala in scoli. Ce vor putea face parintii care nu sunt de acord

/ / Modificat: 2021-06-20
Ce se va intampla cu educatia sexuala in scoli. Ce vor putea face parintii care nu sunt de acord

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca este de acord cu introducerea educatiei sexuale in scoli. Acesta a spus ca aceasta materie este importanta pentru elevi, de aceea se va preda gradual, incepand de la clase mici, pana la clasele de liceu, a dezvaluit Cimpeanu. 

Sorin Cimpeanu a precizat insa ca parintii care nu sunt de acord cu aceasta materie pot cere retragerea elevilor de la curs. 

Pe de alta parte, oficialul Guvernului admite ca parintii care nu sunt de acord cu materia pot opta pentru retragerea elevilor de la curs.

”Parintii care au rezerve vor putea sa faca cerere de retragere a elevilor, motivat sau nu, dar consider ca elevii trebuie inscrisi din start la aceasta disciplina”, a spus ministrul la Digi24.

Oficialul a facut cateva precizari si in ceea ce priveste numele materiei, care contine cuvantul sexual, iar acesta ar putea sa genereze idei preconcepute printre parinti. 

”In momentul de fata asa se numeste, chiar daca stiu foarte bine ca programa si de educatie sanitara cuprinde toate aceste notiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile incep sa fie foarte complexe in aceasta programa pe partea de educatie sexuala.

Este vorba, insa, de un numar foarte mic de copii, disciplina fiind una optionala, care urmeaza aceasta disciplina, educatia sanitara cu componenta de educatie sexuala” a adaugat Cimpeanu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre