Ce se intampla cu masca de protectie in scoli in urmatorul an scolar? Anuntul clar facut de Ioana Mihaila

/ / Modificat: 2021-07-22
Ce se intampla cu masca de protectie in scoli in urmatorul an scolar? Anuntul clar facut de Ioana Mihaila

Ministrul Sanatatii a anuntat astazi ca elevii nu vor scapa de purtarea mastilor de protectie in salile de curs. Aceasta a mai precizat ca in momentul de fata intentia este ca orele de curs sa se desfasoare normal, fata in fata, insa raman valabile masurile de preventie a infectarilor.

Masca de protectie ramane obligatorie

“E important sa continuam sa aplicam acele masuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul mastii in spatiile inchise, cum este ventilatia permanenta si igiena mainilor. In acest sens, am solicitat Institutului National de Sanatate Publica un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educatiei, referitor la ce masuri ar trebui a fi luate din toamna pentru a diminua cat mai mult riscul acesta de propagare a infectiei in scoli.”, a declara ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.  

Ce se intampla cu profesorii si elevii nevaccinati

Intrebata daca se impun anumite masuri pentru profesorii si elevii nevaccinati, Ioana Mihaila a precizat ca, pentru elevi, in acest moment nu se impun alte masuri de protectie. In acelasi timp, le-a recomandat cadrelor medicale sa se vaccineze pentru a se proteja de Covid-19.

“In acest moment, pentru elevii nevaccinati nu am gandit alte masuri, decat cele generale legate de purtatul mastii si de masura de igiena.”, a declarat Ioana Mihaila pentru antena3.ro.

“Acolo e foarte important de retinut ca aceste cadre didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele insele infectia. Trebuie sa constientizam insa, ca 20-50% din aceste persoane ajung sa se infecteze cu tulpina Delta. Mesajul de transmis in acest moment cadrelor didactice este sa vaccineze pentru protectia in special a lor.”, a adaugat Ioana Mihaila referitor la profesorii care nu s-au vaccinat.

Profesorii nevaccinati se vor testa din banii lor?

Intrebata daca in cazul profesorilor nevaccinati se vor lua aceleasi masuri ca in cazul cadrelor medicale, si anume testele covid vor fi platite din propriul buzunar, Ioana Mihaila a precizat ca momentan nu se va recurge la acesta masura.

“In acest moment am purtat discutii preliminare cu Ministerul Educatiei, dar nu avem agreat, sau o forma finala prin care sa instituim anumite masuri pentru cadrele didactice”, a precizat ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Sursa foto: libertatea.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre