Ce s-ar putea intampla la toamna cu elevii nevaccinati. Ministrul Educatiei a facut anuntul

/ / Modificat: 2021-08-18
Ce s-ar putea intampla la toamna cu elevii nevaccinati. Ministrul Educatiei a facut anuntul

Noul an scolar va incepe pe 13 septembrie. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca se pun la punct ultimele detalii pentru noul an scolar. Totodata, acesta a punctat un aspect foarte important. Ce s-ar putea intampla cu elevii nevaccinati, daca vor aparea noi cazuri de infectii cu coronavirus in scoli. 

Astfel, potrivit declaratiilor facute de Sorin Cimpeanu, se ia in calcul varianta ca elevii vaccinati sa continue sa mearga la scoala, iar elevii nevaccinati sa ramana acasa si sa faca scoala online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri va avea loc o întâlnire la Guvern pe tema măsurilor care se vor lua la începerea noului an școlar pe 13 septembrie. În contextul în care vaccinarea este posibilă începând cu vârsta de 12 ani, Sorin Cîmpeanu a anunțat că ordinul comun care va stabili regulile și măsurile de siguranță pentru începerea școlii îl va elabora împreună cu ministerul Sănătății. Acesta va fi făcut public în perioada 1-3 septembrie.

”Un ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății va apărea în perioada 1-3 septembrie. Până atunci pregătim acest ordin. Vom avea vineri o întâlnire convocată de prim-ministrul României la Guvern, în prezența medicului Raed Arafat, al ministrului Sănătății, INSP, colonelului Valeriu Gheorghiță la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli, știut fiind că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie”, a declarat Sorin Câmpeanu la Antena 3.

Taguri Vaccinare Copii nevaccinati

Articole recomandate

Citeste si despre