Ce s-a descoperit la autopsia baiatului de 9 ani din Ploiesti, care a murit in timpul unei ore de religie

/ / Modificat: 2021-02-22
Ce s-a descoperit la autopsia baiatului de 9 ani din Ploiesti, care a murit in timpul unei ore de religie

Medicii legisti au finalizat autopsia baiatului in varsta de 9 ani, care a murit la scoala, in timpul orei de religie. Potrivit medicilor, copilul suferea de tulburari de circulatie cardiaca, probleme cu vascularizarea si oxigenarea inimii.

Datele au fost stranse dupa analizele macroscopice. Baiatul din Ploiesti a murit subit la scoala. Elevului i s-a facut rau chiar in timpul orei de religie, iar medicii ajunsi la fata locului l-au resuscitat in zadar. Mama baiatului a confirmat ca fiul sau avea probleme cardiace, insa nu i se recomandase niciun tratament. 

Scoala nu avea informatii in acest sens. Precizari au facut si oficialii de la Inspectoratul scolar Prahova.

Ilona Rizea, Inspector scolar General ISJ Prahova: „Copilul a acuzat dureri de stomac. Doamna profesoara de religie a mers la cabinetul medical si a solicitat ajutorul doamnei asistente. Cand s-au intors in clasa, baiatul nu mai reactiona deja. Pentru a nu asista la scenele dramatice, ceilalti copii au fost trimisi acasa”.

Directoare scoala: "Nu avem acest copil in evidenta cu niciun fel de problema medicala, cel putin una care sa fie pusa in dosarul lui medical. Nu are scutire la orele de educatie fizica, invatatoarea nu are un astfel de document. Eu am crezut ca e o simpla stare de rau, m-am gandit ca poate n-a mancat, este mascuta, este ceva. In momentul in care m-am dus in sala de clasa si mi-am vazut asistentul facandu-i masaj cardiorespirator, am inceput sa sunam din nou la ambulanta".

Articole recomandate

Citeste si despre