Ce este si cum va functiona portofoliul digital al elevilor

/ / Modificat: 2023-03-02
Ce este si cum va functiona portofoliul digital al elevilor

O noua reforma a educatiei este in curs prind noile legi in domeniu. Una dintre noutati este introducerea in scoli a unui portofoliu digital pentru elevi.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a explicat cum va functiona portofoliul digital al elevilor, un nou document electronic, dupa catalogul virtual. Scopul portofoliului digital pentru elevi este acela de a centraliza rezultatele copiilor atat din invatamantul formal, de la scoala, cat si din cel informal. Cu ajutorul acestui document, profesorii vor putea creiona evolutia copiilor si vor putea face recomandari mai bune si mai aplicate pentru viitor.

Ligia Deca, ministrul Educației, a oferit detalii despre portofoliul digital pe care il vor avea elevii romani, conform noilor legi ale invatamantului.

De document se vor ocupa dirigintele în școală și educatorul.

Care este rolul documentului electronic

Rolul portofoliului digital, susține Deca, este de a conecta rezultatele elevului atat din învățământul formal, de la școală, cât și din cel informal, pentru ca profesorii să poată creiona evolutia acestuia si sa fie un instrument bun pentru mentorat.

Portofoliul educational din educatia timpurie va incepe cu acele evaluari din punct de vedere cognitiv si socio-emotional pe care copiii le primesc dupa educatia timpurie. Va continua, incluzand atat ceea ce se întampla in scoala, cat si experientele de invatare din non-formal si informal, deci cele conexe, si, in acelasi timp, pe baza portofoliului, care include si evaluarile de pe parcurs, se va putea adapta si individualiza strategia pedagogica si parcursul unui copil in asa fel încat sa ajungem la profilul absolventului pe care ni-l propunem dupa fiecare etapa educationala”, a explicat Ligia Deca, ministrul Educatiei.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Era digitala Educatie copii Dezvoltarea copiilor Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre