Ce eficienta are vaccinul Pfizer la copii. Cand ar putea incepe imunizarea copiilor sub 12 ani

/ / Modificat: 2021-11-02
Ce eficienta are vaccinul Pfizer la copii. Cand ar putea incepe imunizarea copiilor sub 12 ani

Vaccinul Pfizer s-a dovedit foarte eficient si la copiii cu varsta sub 12 ani. In America ar putea incepe in curand imunizarea impotriva Covid a milioane de copii „în primele săptămâni din noiembrie”, a declarat dr Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase din SUA, într-o intervenție pentru ABC News.

Conform datelor transmise de Academia Americana de Pediatrie, copiii au reprezentat mai mult de un sfert din toate cazurile de COVID-19 din Statele Unite mai ales începând cu 14 octombrie. Din acest motiv, se doreste cat mai curand posibil inceperea imunizarii si la aceasta categorie de varsta. 

Autoritățile de reglementare din FDA au anunțat deja că beneficiile vaccinului Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani depășesc cu mult riscurile, scrie site-ul Axios. FDA a aprobat vaccinarea pentru această grupă de vârstă, iar comitetul consultativ independent al CDC se va reuni la începutul lunii viitoare.

Vaccinul Pfizer este eficient în proporție de aproape 91%

Vaccinul Pfizer este eficient în proporție de aproape 91% la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, potrivit noilor date. In ceea ce priveste efectele secundare, Pfizer nu a raportat reactii adverse grave, precum pericardita, inflamația mucoasei din jurul inimii sau miocardita, în perioada în care participanții au fost monitorizați în cele trei luni după vaccin. Aceste reacții adverse rare au apărut la unii adulți și adolescenți care au primit vaccinul Pfizer.

Vaccinul, deja autorizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și complet aprobat pentru vârsta de peste 16 ani, ar avea un răspuns imun puternic, conform datelor unui studiu clinic realizat în luna septembrie.

O treime dintre americanii nu vor sa isi vaccineze copiii 

Desi autoritatile se pregatesc sa initieze vaccinarea anticovid si in randul copiilor, o treime din americani au declarat ca nu sunt de acord cu imunizarea pentru ca se tem de reactiile pe care le-ar putea avea vaccinul- 

Șefa CDC, Rochelle Walensky, a recunoscut că aceasta este o provocare: ”Știm că sunt mulți părinți care nu vor să-și vaccineze copiii imediat și știm că vom avea mult de lucru, așa cum s-a întâmplcat și în vaccinului inițial”, a spus ea.

Articole recomandate

Citeste si despre