Ce a patit o mamica din Romania la un spital din Turcia. Suma colosala pe care a platit-o, desi avea asigurare medicala

/ / Modificat: 2023-07-21
Ce a patit o mamica din Romania la un spital din Turcia. Suma colosala pe care a platit-o, desi avea asigurare medicala

O mamica din Romania a constatat cu stupoare ca si-a facut practic degeaba asigurare medicala de calatorie. Aflata in Turcia in vacanta cu famailia, atat mamica, cat si fetita acesteia s-au confruntat cu o inflamatie puternica a amigdalelor. 

Initial, s-a prezentat la cabinetul medical al resortului, insa medicul de acolo le-a spus ca au nevoie de un tratament perfuzabil, asa ca le-a trimis la spital. Desi aveau asigurari medicale de calatorie, li s-a spus ca trebuie sa plateasca consultatia de la resort, dar si serviciile medicale de la spital. Mamica a expus intreaga poveste pe retelele de socializare, pentru a avertiza si alte mamici despre practicicile de la unele spitale din Turcia. 

„Suntem in vacanta in Turcia - Antalya - Belek, iar aseara datorita unei inflamatii puternice a amigdalelor, am ajuns la spital. Inainte sa plecam in vacanta am facut asigurari de calatorie prin Allianz ( partener Mondial Asistance), cu decontare directa.

Am vorbit initial cu cei de la resortul unde suntem cazati, daca exista medic in resort. Ne-au spus ca exista dar sunt costuri suplimentare. Am acceptat consultul medical, iar medicul a concretizat faptul ca este necesar sa merg la spital pentru ca inflamatia este extrem de puternica si am nevoie de antibiotic perfuzabil urgent.

Au aranjat ei transferul la spitalul ANATOLIA HOSPITAL, spital unde sunt adusi majoritatea turistilor cazati in zona Belek si Lara. Ajunsi acolo ni s-a adus la cunostinta faptul ca toate serviciile medicale trebuiesc achitate integral de catre noi si ca nu accepta decontare directa cu Asigurarea.

In tot acest timp am vorbit la telefon cu cei de la Mondial Asistance, care au incercat prin toate mijloacele sa faca posibila decontarea directa, fara succes insa.

Ca si costuri :

  • 455 EUR consultatie medic ptr adult ( maxim maxim 2 min a durat)
  • 335 EUR consultatie medic ptr copil ( la fel max 2 min.) pe fetita o durea urechea si avea si ea o inflamatie a amigdalelor, dar o forma usoara”, a scris ea pe grupul de Facebook.

„A trebuit sa achitam aceste costuri, altfel nu ne consulta nimeni.

In urma consultului medical, medicul a constatat ca avem nevoie de analize de sange si tratament perfuzabil cu antibiotic si internare 6 ore atat eu cat si fetita mea.

Costul : 1200 EUR / persoana, adica 2400 EUR amandoua.

Discutand non-stop la telefon cu cei de la Mondial Asistance si vazand nevoile exacte ale copilului, starea ei de sanatate nu necesita internare si administrare de antibiotic perfuzabil, asta imi era clar, am concluzionat ca ne cam "jefuiesc" elegant domnii turci si fac preturi in functie de client”, a mai povestit ea.

Dupa ce femeia le-a spus medicilor ca nu are suma necesara sa plateasca tratamentele, reprezentantii spitalului i-au facut chiar o oferta. 

„Le-am spus ca din pacate nu avem la noi suficienti bani si atunci ne-au spus ca o sa sune la directorul spitalului sa vada daca ne pot face un discount. Dupa discutia cu directorul, au venit cu propunerea de 465 EUR / persoana si internare ptr 2 ore, nu 6 ore cum ne-au propus initial, cu analize incluse.

Am acceptat internarea doar ptr mine, ptr ca abia mai respiram si aveam neaparata nevoie de tratament, iar ptr cea mica, ne-au dat o reteta cu antibiotic. Deci am fost nevoiti sa achitam 1255 EUR, altfel plecam cum am venit.

Concluzia : in Turcia, anumite spitale cum este si cazul spitalului ANATOLIA HOSPITAL din Antalya Belek,nu accepta decat plata pe loc. Asta inseamna ca degeaba ai asigurare, ca poti sa mori cu ea in mana si nu te baga nimeni in seama daca nu ai bani”, a spus romanca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Spital copii

Articole recomandate

Citeste si despre