Cazul fetitei din Mehedinti. Sorina poate ajunge in centrul de plasament.120 de familii au refuzat sa o adopte

/ / Modificat: 2019-06-26
Cazul fetitei din Mehedinti. Sorina poate ajunge in centrul de plasament.120 de familii au refuzat sa o adopte

Situatia fetitei din Mehedinti adoptata de o familie de romani stabiliti in Statele Unite, se complica si mai tare.

Judecatorii vor putea decide daca Sorina va putea pleca in SUA abia la sfarsitul saptamanii, dupa ce Procurorul General, Bogdan Licu, a cerut revizuirea deciziei de adoptie definitiva printr-o cale extraordinara de atac.

Ce nereguli a sesizat Procurorul General

Bogdan Licu sustine ca ar fi constatat in timpul procesului de adoptie o lipsa de aparare a intereselor Sorinei, dar si faptul ca odata adoptata, Sorina va pierde legaturile cu cealalta fetita alaturi de care a crescut in plasament.

"Din cuprinsul dosarului in care a fost pronuntata hotararea a carei revizuire se solicita rezulta ca cele doua minore fac parte din familia Saramat, au fost botezate in aceeasi zi, au mers impreuna la gradinita si, in prezent, la scoala, dorm impreuna in aceeasi camera si in acelasi pat, poarta aceleasi haine, au aceleasi jucarii, au fost plecate impreuna in vacante si nu au fost niciodată despartite, intre acestea creandu-se o legatura fraterna", a transmis procurorul general interimar.

Cazul fetitei din Mehedinti. Sorina poate ajunge in centrul de plasament

Daca cererea procurorului va fi admisa, adoptia care a durat 2 ani va fi anulata, iar Sorina va ajunge intr-un centru de plasament sau in casa altui asistent maternal, pentru ca femeia care a crescut-o pana acum nu mai are atestat.

In Romania, peste 80% dintre copiii care au nevoie de un camin fac parte din categoria celor greu adoptabili, exact ca Sorina. Ea a fost refuzata de 120 de familii pana cand si-a gasit parinti care sa vrea sa o creasca.

Ce masuri vor lua autoritatile

Dupa cazul fetitei de la Mehedinti, reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si pentru Adoptii se gandesc sa ia masuri.

"Vom veni cu o formare profunda a tuturor asistentilor maternali, astfel incat ei sa-si inteleaga foarte bine mandatul, atributiile pe care le au conform fisei. Ei stiu ca au obligatia ca atunci cand s-a declarat adoptabil copilul, trebuie sa ajute specialistii si sa participe la pregatirea copilului, sa plece intr-o noua lume”, a spus Gabriela Coman, presedinte ANPDCA, pentru PRO TV.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Caz fetita mehedinti Fetita mehedinti Fetita mehedinti adoptie

Articole recomandate

Citeste si despre