Cazul fetitei din Mehedinti. Cererea de revizuire a adoptiei internationale a Sorinei a fost RESPINSA

/ / Modificat: 2019-07-11
Cazul fetitei din Mehedinti. Cererea de revizuire a adoptiei internationale a Sorinei a fost RESPINSA

Magistratii Curtii de Apel Craiova au respins cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita din Mehedinti, adoptata de familia din SUA.

Astfel, adoptia ramane valabila, iar decizia este definitiva.

"S-a dezbatut cererea de revizuire formulata de procurorul general al Romaniei impotriva deciziei definitive prin care s-a incuviintat adopţia. (...) Solutia s-a pronuntat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsa ca inadmisibila. Hotararea e definitiva, fara cale de atac. In acest proces nu se mai poate face nimic. Doar facuta o noua cerere de revizuire cand vor exista hotarari definitive de condamnare pentru persoanele care au savarsit infractiune in acest dosar de adoptie. Ramane sa se judece si cererea formulata de noi, cerere prin care am solicitat anularea adoptiei", a declarat Victor Dumitrica, avocatul familiei Saramat, cea care a crescut fetita, potrivit Mediafax.

La Judecatoria Slatina se va judeca in data de 20 iulie ordonanta presedintiala pentru a se decide daca Sorina poate pleca din tara, in SUA, impreuna cu familia adoptiva.

Procurorul care a luat fetita cu forta ramane in functie

De asemenea, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a respins si solicitarea Inspectiei Judiciare de suspendare a Mariei Piturca, procurorul care a luat-o cu forta pe fetita din casa asistentei maternale care a crescut-o de la varsta de un an si jumatate, informeaza Mediafax.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita mehedinti Fetita mehedinti adoptie Caz fetita mehedinti

Articole recomandate

Citeste si despre