Categoria de copii care trebuie vaccinata cu prioritate impotriva Covid

/ / Modificat: 2021-12-01
Categoria de copii care trebuie vaccinata cu prioritate impotriva Covid

Copiii care sufera de astm ar trebui vaccinati cu prioritate impotriva covid, arata cel mai recent studiu publicat de revista științifică The Lancet Respiratory Medicine.

Oamenii de stiinta recomanda vaccinarea anticovid a tuturor copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani, dar si copiilor peste 5 ani care sufera de astm. 

"Este fundamental să înțelegem că minorii care au astm necontrolat prezintă un risc mai mare de a dezvolta efecte grave ale îmbolnăvirii cu COVID-19, în contextul actualelor deliberări privind accesul prioritar la vaccinuri", a declarat autorul principal al acestui studiu, Aziz Sheikh, profesor la Universitatea din Edinburgh.

"Analiza noastră oferă prima dovadă la nivel național a riscului de spitalizare pentru COVID-19 în rândul copiilor de vârstă școlară care suferă de astm necontrolat", a precizat expertul britanic.

Astmul este una dintre bolile cu cea mai mare incidență în rândul copiilor şi afectează peste 78 de milioane de minori cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, conform datelor din 2019 menționate de publicația științifică.

Articole recomandate

Citeste si despre