Cat de importanti sunt nepotii in viata unchilor si a matusilor

/ / Modificat: 2018-12-05
Cat de importanti sunt nepotii in viata unchilor si a matusilor

Se spune ca unchii sunt alti parinti si cei mai buni prieteni ai copiilor. Dar ce sunt nepotii pentru unchi si matusi? Se poate afirma ca paternitatea si maternitatea sunt o experienta unica, dat fiind faptul ca ele implica legaturi magice.

Cu toate acestea, exista o altă relatie extrem de puternica. Ar putea fi acea legatura intre bunici si nepoti care marcheaza copilaria. De data aceasta iti spunem despre importanta nepotilor in viata unchilor si matusilor. 

Este foarte adevarat ca un nepot este acel fiu pe care viata nu ti l-a dat. Este lumina care iti schimba zilele, umplandu-le cu iubire infinita. Te apropie de minunile copilariei si te pregateste pentru momentul in care vei avea un bebelus.Nepotii ne aduc bucuria lor incurabila. In schimb, unchii si matusile ofera abilitatea de a invata sa traiască intens fiecare momnet. Te bucuri de ei la fel ca de propriul copil, impartasiti aventuri si secrete.  Acesti copii te fac sa te simti special si sa intaresti legatura de familie cu fratii tai.

Nepotii: Ce aduc in viata unchilor si matusilor?

Bucurie adevarata!Nepotii sunt ca niste copii, dar fara sa ai responsabilitati. Este pur si simplu despre impartasirea momentelor minunate. Cea mai dificila sarcina corespunde numai parintilor. Unchii nu se ocupa de educatie, de mancare, de reprosuri si de altele.

Retraiesti din nou copilaria. Fiind matusa sau unchi te intoarci in timp pentru a simti cum este sa fii copil. Atat de mult incat nepotii sa devina cei mai buni parteneri de aventuri si nebunii. Iti vor readuce simtul umorului: acea fata comica si amuzanta straluceste si tu uiti de temeri si prejudecati.

Slabiciunea ta. Nepotii sunt slabiciunea matusilor si a unchiilor. Pentru ei, poti face orice fara sa te gandesti in prealabil. Nu ar putea fi altfel. Acei copii speciali au darul de a mobiliza si a atinge cele mai sensibile  "corzi". Indeplineste-i, intotdeauna, cele mai  neobisnuite solicitari pentru a-l vedea zambind.

O legatura stransa de complicitate. Pentru cel mic, nu exista un prieten mai bun decat unchiul sau matusa lui. Acest adult va fi singura persoana privilegiata care va cunoaste acele lucruri pe care nici parintii minorului nu le cunosc. Unchii sunt confidenti si purtatori ai celor mai mari secrete. Fructul acestei relatii magice este un pact tacit de sinceritate.

Cel mai bun remediu impotriva tristetii. Spune-mi daca te poti scufunda in ganduri si sentimente negative atunci cand ai nepotii pe aproape? Nu sunt o injectare puternica și eficienta a vietii si bucuriei? Te incarca cu energie si uiti de probleme in mod automat si natural.

Nepotii au capacitatea de a risipi starea de spirit proasta si de a te scapa de oboseala, dupa o zi grea.

Consolidarea legaturilor cu fratii si cumnatele. Datorita acestor micuti, unchii isi intaresc relatia de familie. Atunci cand exista un copil implicat, exista in mod necesar mai multe apeluri si vizite. Familia poate fi o scuza perfecta pentru a vedea si a te bucura de nepotii tai.

Te pun la curent cu este nou. Da, nepoti ii ajuta pe unchi sa fie la curent cu evenimentele din lumea copiilor, din punctul de vedere cel mai amuzant, distractiv si mai jucaus, care exista. De cate ori copiii nu rad de adulti cand vad ca nu cunosc cel mai popular personaj de desen animat al momentului?

Mai multe motive pentru a iubi nepotii

Pentru toate acestea si mult mai mult, nepotii sunt acele fiinte care te fac sa simti cea mai fericita si mai speciala persoana din lume. Fara indoiala, esti important in viata lui. In schimb, ei iti dau cel mai valoros lucru pe care il au: dragostea lor neconditionata.

Un desen, o anecdota, o imbratisare sau un sarut sunt doar cateva din multele manifestari ale dragostei copilului. Da, deci, considera-te important. Astfel ei, cu mare admiratie, te asculta intotdeauna si te inteleg.

Taguri Copil Familie

Articole recomandate

Citeste si despre