Cat castiga Carmen Iohannis ca profesoara de limba engleza, la un liceu din Sibiu

/ / Modificat: 2023-06-02
Cat castiga Carmen Iohannis ca profesoara de limba engleza, la un liceu din Sibiu

Carmen Iohannis inca este profesoara de limba engleza la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Sibiu, liceu pe care l-a si absolvit. Recent, Presedintele Klaus Iohannis si-a publicat ultima declaratie de avere, de unde reiese si salariul lunar incasat de sotia sa. 

Familia Iohannis se pare ca detine trei apartamente si trei case in Sibiu, precum si suma de 200.000 lei in cont. Separat, sotia presedintelui a mostenit, in 2020, un apartament de 67 de mp in acelasi oras. Imobilele detinute de cei doi soti sunt:

  • Apartament de aproximativ 84 mp, cumparat in 1997;
  • Apartament de 253 mp, cumparat in 2001;
  • Casa de 377 mp, obtinuta prin donatie si cumparare;
  •  Casa de 76 mp, cumparata in 2007;
  •  Casa de 64 mp, cumparata in 2007.

Cat castiga Klaus Iohannis si Carmen Iohannis. Ce salariu are presedintele Romaniei

In declaratia de avere, publicata recent pe site-ul Administratiei Prezidentiale, sunt trecute si salariile presedintelui, precum si cele ale ale sotiei sale: Klaus Iohannis a castigat, intr-un an, 81.944 de lei, in timp ce sotia sa, cadru didactic la Colegiul National Gheorghe Lazar din Sibiu, a incasat 41.283 de lei. Asadar, Carmen Iohannis castiga 3.440 de lei pe luna ca profesoara de limba engleza, iar indemnizatia lunara a presedintelui se ridica la 15.162 de lei. 

Presedintele si-a rotunjit veniturile cu 5.934 de lei, bani care reprezinta drepturi de autor de la Curtea Veche, pentru cartile sale, in conditiile in care seful statului are publicate trei carti. Un plus la venituri a fost reprezentat de suma de 44.389 de lei din inchiriere de imobile.

  • Surse: presidency.ro
  • Foto: facebook.com/klausiohannis

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Salariu Profesoara engleza

Articole recomandate

Citeste si despre