Care este calendarul inscrierilor la gradinita in functie de grupa si de ce acte ai nevoie

/ / Modificat: 2022-05-17
Care este calendarul inscrierilor la gradinita in functie de grupa si de ce acte ai nevoie

Au inceput inscrierile la gradinita pentru copii. Inca de luni, 16 mai, se pot face reinscrierile la gradinita pentru copiii care fac parte din grupa mijlocie sau din grupa mare. In schimb, inscrierea la gradinita a copiilor de grupa mica va incepe pe 30 mai.

Parintii care isi inscriu copiii in grupa mica, trebuie sa stie ca prima etapa de inscriere are loc in perioada 30 mai – 15 iunie. Dosarele pot fi depuse de parinti in perioada 30 mai-10 iunie, urmand ca intre 14 si 15 iunie sa se proceseze solicitarile.

Toate unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze la avizier, dar si pe site, numarul de locuri disponibile pana pe 27 mai.

In judetul Ilfov, parintii isi pot exprima intentia de a-si inscrie copilul la cel mult trei unitati de invatamant in care exista locuri disponibile.

Parintii din Bucuresti trebuie sa prezinte o adeverinta care atesta ca sunt salariati. In schimb, in Judetul Ilfov parintilor li se cere adeverinta cu veniturile familiei la inscrierea copilului.

De ce documente ai nevoie pentru inscrierea la gradinita

Parintii care isi inscriu copiii la gradinita trebuie sa stie ca au nevoie de urmatoarele documente:

  • Cerere de inscriere
  • Copie certificat de nastere copil
  • Copie C.l. parinte/tutore/ reprezentant legal
  • Hotarari judecatoresti (daca este cazul)
  • Declaratia acord de inscriere la unitatea solicitata (conform celor 3 optiuni) semnata de ambii parinti (in situatia in care parintii sunt divortati si ambii isi exercita autoritatea parinteasca; dar din orice motiv, unul dintre parinti nu isi exprima vointa privind reinscrierea/ inscrierea copilului la unitatea de invatamant respectiva, aceasta decizie se ia de catre parintele cu care copilul locuieste, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului)
  • Fisa medicala, completata potrivit reglementarilor in vigoare, eliberata de medicul de familie (se poate depune si la momentul inceperii anului scolar)
  • Adeverinte cu veniturile parintilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial (pentru gradinitele cu program prelungit)
  • Avizul Inspectoratului judetean pentru copiii care nu vor fi inscrisi la clasa pregatitoare, anul scolar 2022–2023, din motive medicale (conform Ordinului Ministeruiui Sanatatii nr. 430/2004 pentru aprobarea Baremului medical. cu afectiunile care pot constitui cauze de amanare a inceperii scolarizarii la varsta de 6 ani)
  • Documentele care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare generale sau specifice ale celor trei unitati de invatamant pentru care au optat.

In cazul in care intr-o unitate de invatamant sunt depuse mai multe cereri decat locuri disponibile se vor aplica, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre