Cand va incepe vaccinarea anti-covid la copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 12 ani

/ / Modificat: 2021-06-06
Cand va incepe vaccinarea anti-covid la copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 12 ani

Vaccinarea impotriva coronavirusului la copiii peste 12 ani a inceput in luna iunie. Medicul militar Valeriu Gheorghita a anuntat ca imunizarea copiiilor cu varsta intre 6 luni si 12 ani ar putea incepe tot anul acesta. 

”Copiii trebuie vaccinati tocmai pentru a intrerupe lantul de transmitere a acestei afectiuni. Pana in acest moment am putut vaccina copiii cu varste mai mari de 16 ani si acest lucru a contat foarte mult. Stim ca avem pana acum peste 80.000 de copii cu varsta mai mare de 16 ani care au fost vaccinati, ceea ce este o cifra destul de imbucuratoare. Ma astept ca si in randul copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani sa atingem oarecum acelasi procent si ma astept sa avem si in randul copiilor mai mici, o acceptare. Poate nu la acelasi nivel, dar exista aceasta asteptare”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra la Antena 3. 

Copiii sunt vaccinati doar cu produsul Pfizer si este nevoie de acordul parintilor. De asemenea, la centrul de vaccinare copilul trebuie sa fie insotit de un parinte sau de un reprezentant legal.

Imunizarea se face fara programare la centrele care utilizeaza vaccin Pfizer sau la centrele drive-thru. De asemenea, se poate face programare pe platforma CNCAV, scrie Mediafax. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre