Cand incepe vaccinarea copiilor cu varsta peste 12 ani. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

/ / Modificat: 2021-07-27
Cand incepe vaccinarea copiilor cu varsta peste 12 ani. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

In Romania va incepe vaccinarea copiilor cu varsta peste 12 ani. Serul care va fi administrat este cel produs de compania Moderna, a anuntat, marti, Valeriu Gheorghita. 

„Din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile, se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinarea copiilor peste 12 ani inca de pe 23 iulie. Vaccinul anti-COVID al Moderna pentru copii devine astfel al doilea ser autorizat pentru adolescenţii din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, după cel realizat de Pfizer/BioNTech.

„Comitetul Medicamentelor pentru uz uman (CHMP) şi EMA a recomandat acordarea unei extensii de indicaţie vaccinului Covid-19 Spikevax (fostul vaccin Covid-19 Moderna) pentru a include folosirea sa la copiii cu vârste de 12-17 ani”, a declarat autoritatea de reglementare europeană într-un comunicat, conform Le Figaro.

Potrivit sursei citate, adolescenţii vaccinaţi au dezvoltat în general forme mai puţin grave de COVID-19 decât persoanele mai în vârstă, dar nu sunt imuni la infecţi şi pot transmite virusul în rândul populaţiei. Experţii consideră că imunizarea adolescenţilor este necesară pentru a opri epidemia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre