Cand incepe Bacalaureatul 2023. Calendarul probelor a fost modificat

/ / Modificat: 2023-06-08
Cand incepe Bacalaureatul 2023. Calendarul probelor a fost modificat

Calendarul probelor la Bacalaureat 2023 a fost modificat in contextul grevei profesorilor. Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat ca ca perioade de incheiere a mediilor se va prelungi pana pe 13 iunie, iar probele de competente de la Bacalaureat se vor amana pentru perioada 14-23 iunie. 

„Conform calendarului actual, maine, 9 iunie, se incheie perioada de incheiere a situatiei scolare pentru clasele a VIII-a si a XII-a. Tot pe 9 iunie ar fi trebuit sa se incheie inscrierile la Bacalaureat si la Evaluarea Nationala.

Avand in vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care, pentru clasele a VIII-a, a XII-a si a XIII-a pentru seral si frecventa redusa, perioada de incheiere a situatiei scolare se prelungeste pana pe 13 iunie.

In ceea ce priveste celelalte clase nu se impun in acest moment modificari in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor de final de an”, a declarat Ligia Deca.

De asemenea, ea a anuntat ca inscrierea la examene se va prelungi tot pana pe 13 iunie.

„In acest context, probele de competente din cadrul examenului de Bacalaureat se vor sustine in perioada 14-23 iunie. In ceea ce priveste probele scrise pentru ambele examene nationale nu se impune in acest moment modificarea calendarului”, a mai spus ministrul Educatiei.

Potrivit calendarului initial, probele de competente trebuia sa inceapa in 12 iunie, scrie Mediafax. 

Ce se intampla cu greva profesorilor. Promisiunile facute de Guvern

Guvernul si membrii de sindicat se vor intalni maine pentru a patra oara, pentru noi discutii. Conform ultimelor negocieri, printre beneficiile promise profesorilor se numara: 

„Toate categoriile de personal din Educatie vor beneficia de majorari, vom publica in Monitorul Oficial, vom prelungi inscrierile”, a declarat Ligia Deca. 

„Personalul din preuniversitar primeste inca o zi nelucratoare: 5 iunie, Ziua invatatoare, devine libera, desigur, si pentru toti copiii din sistemul scolar. Pentru timpul liber, angajatii au primit si decontarea abonamentelor la salile de sport, in limita a 400 de euro pe an, indiferent daca scopul este unul de intretinere, profilactic sau terapeutic.”

De asemenea, angajatii care lucreaza cu ecran vor beneficia de gratuit controale la ochi si, la nevoie, li se vor deconta lentilele sau ochelarii.

„Pentru ingrijirea sanatatii copilului, profesorii vor avea doua zile platite pe an. Trei zile pe an, pentru familiile cu trei sau mai multi copii. Vorbim despre controale simple, deoarece pentru a ramane acasa cu fiecare copil bolnav, sub 12 ani, angajatii mai au cate 45 de zile libere pe an.”

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Examenul de bacalaureat

Articole recomandate

Citeste si despre