Cand ar putea incepe vaccinarea impotriva Covid a bebelusilor. Primele detalii

/ / Modificat: 2021-11-24
Cand ar putea incepe vaccinarea impotriva Covid a bebelusilor. Primele detalii

Dupa ce a fost anuntata vaccinarea impotriva Covid a copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani, apar acum primele detalii si despre imunizarea copiilor mai mici. Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, Dr. Anthony Fauci, a declarat ca vaccinul anti-COVID ar putea fi administrat copiilor, chiar şi la vârsta de şase luni, începând de anul viitor. 

Compania Pfizer are mari sanse sa primeasca autorizatie din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) pentru administrarea serului la copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi cinci ani.

"Din fericire, într-o perioadă scurtă de timp, cel mai probabil la începutul anului 2022, în primul trimestru, vaccinul anti-COVID va fi disponibil pentru ei (pentru copiii mici, n.red), a declarat dr. Anthony Fauci, conform Business Insider.

Principalul epidemiolog al Casei Albe a recunoscut însă că, deocamdată, nu există certitudini în acest sens.

Compania Pfizer ar putea fi prima care ar putea pune pe piaţă un vaccin anti-COVID pentru copii mici, deoarece deja desfăşoară testele clinice pentru acest ser. Totodata, companiile Moderna si Johnson & Johnson vor să înceapă testarea vaccinurilor pe copii mici. Moderna se află în faza de recrutare pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi şase ani, în timp ce Johnson & Johnson încă îşi testează serul pentru grupa de vârstă 12-17 ani, notează sursa citată.

Articole recomandate

Citeste si despre