BOR, impotriva legii care prevede educatia sexuala in scoli: "Un atentat asupra inocentei copiilor"

/ / Modificat: 2020-04-27
BOR, impotriva legii care prevede educatia sexuala in scoli:

Legea care prevede obligativitatea derularii in scoli a unor programe de educatie pentru viata si pentru sanatate, cel putin semestrial, inclusiv educatie sexuala pentru copii, a fost promulgata. 

"Atentat asupra inocentei copiilor"

In replica, Patriarhia Romana a transmis un comunicat de presa in care spune ca a militat pentru caracterul optional al acestor ore, potrivit agentiei de presa a BOR, basilica.ro.

"Consideram ca incadrarea in mod obligatoriu a elevilor in programe de educatie sexuala reprezinta un atentat asupra inocentei copiilor, impiedicand dezvoltarea lor fireasca si marcandu-i pe acestia pentru intreaga viata. In acest sens, mai multe studii realizate în diferite tari au demonstrat ca o astfel de abordare a educatiei copiilor a avut ca urmare inceperea vietii sexuale mai devreme, cu implicatiile de rigoare, fara vreo imbunatatire in plan social," a transmis Patriarhia Romana, potrivit Digi24.

Patriarhia mentioneaza ca in unele state ale Uniunii Europene educatia sexuala este organizata in cadrul altor discipline scolare - Austria, Grecia, Irlanda, Letonia, Portugalia, Slovacia, Spania, iar in altele ca disciplina distincta neavand caracter obligatoriu - Bulgaria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Italia, Lituania, Polonia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lege promulgata Educatie sexuala

Articole recomandate

Citeste si despre