Bebelus de 6 luni vaccinat din greseala impotriva COVID-19

/ / Modificat: 2021-03-24
Bebelus de 6 luni vaccinat din greseala impotriva COVID-19

In acest moment, nu exista niciun vaccin impotriva Covid-19 autorizat pentru copii sau femeile insarcinate. Cu toate acestea, in regiunea Araucanie, din Chile, s-a produs o eroare, astfel ca un bebelus in varsta de 6 luni a fost vaccinat din greseala impotriva coronavirusului. 

Bebelusul nu a prezentat efecte adverse

Vaccinurile autorizate pentru combaterea pandemiei Covid-19 se adreseaza unei populatii cu varsta peste 16 ani, deoarece efectul pe care acestea il au asupra minorilor este necunoscut.

Potrivit presei locale La Tercera, un bebelus de numai sase luni a primit din greseala vaccinul Covid-19 intr-un centru de sanatate familiala (Cesfam) din Villarrica. Parintii mersesera cu bebelusul pentru a fi imunizat cu un alt vaccin.

Din nefericire insa, o asistenta medicala a injectat din greseala bebelusului o doza de ser anti-Covid Coronavac, produs de compania chineza Sinovac. 

Secretarul Ministerul Sanatatii regionale, Gloria Rodriguez, a explicat ca „Ministerul Sanatatii si toate institutiile si entitatile corespunzatoare au fost notificate sa efectueze investigatiile corespunzatoare”.

Acesta adauga ca „a fost ceruta o investigatie epidemiologica pentru a clarifica faptele”.„Suntem foarte preocupati de starea de sanatate a bebelusului, care nu a avut consecinte grave pana acum, dar echipa municipala de sanatate va continua sa o monitorizeze pe fetita acasa.”

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre