Barbatii se tem cel mai mult de ironia femeilor

/ / Modificat: 2007-07-30
Barbatii se tem cel mai mult de ironia femeilor

Exista temeri pe care fiecare om le are, indiferent de sex. Pot fi combatute doar daca gandim pozitiv. Pe femei le sperie cel mai tare agresivitatea barbatului. In schimb, acesta este mai sensibil la remarcile ironice feminine. Alte temeri care bantuie subconstientul masculin sunt legate de performantele sexuale, financiare si sociale care musai trebuie sa fie superioare partenerei. "Acum exista o temere a barbatului fata de o partenera care castiga mai bine sau este mai bine plasata din punct de vedere social decat el", spune psihologul Aurora Liiceanu.

Aceste calitati ale femeii ii complexeaza si, ca urmare, relatia in cuplu poate fi tensionata. O alta "fobie" a barbatului modern in raport cu partenera sa este legata de ironia acesteia.

"Fiind mai orgoliosi, barbatii cu greu suporta ca femeia sa-si bata joc de ei", explica Aurora Liiceanu. Pentru ca femeile au un sablon rigid pe care-l aplica atunci cand isi cauta un partener, multi barbati se sperie ca nu vor corespunde asteptarilor. De aici si refuzul lor de a se angaja in relatii de lunga durata si amanarea varstei la care isi intemeiaza un camin.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre