Baietel de 4 ani, mort in urma unei operatii banale in Vrancea. Parintii acuza medicii de malpraxis

/ / Modificat: 2022-05-09
Baietel de 4 ani, mort in urma unei operatii banale in Vrancea. Parintii acuza medicii de malpraxis

Caz cutremurator in Vrancea, unde un baietel in varsta de 4 ani, a murit in urma unei interventii chirurgicale banale: o hernie inghinala. Micutul a fost operat, insa a acuzat dureri mari dupa interventie. Medicii au hotarat sa il opereze din nou, insa acesta a murit in timpul operatiei, in urma unui stop cardiorespirator. 

Parintii dau vina pe medicul care l-a operat pe micut. La nivelul Spitalului Județean a fost declanșată o anchetă internă.

„Doctorul legist ne-a spus  că decesul ar fi fost cauzat de prima operație, i-ar fi atins o venă sau un vas de sânge. Diagnosticul pe certificatul de deces este peritonită localizată”, a declarat unchiul băiatului.

Băieţelul a fost internat miercuri, pentru intervenţia programată. S-a simţit bine după, aşa că a doua zi, joi, a fost externat. Problemele au început acasă. Joi seara, copilul avea dureri mari, astfel că a intrat din nou în operaţie a doua zi dimineaţă, vineri.

„Am hotărât să-l deschidem să vedem dacă există o altă cauză. Nu am găsit nimic, decât un lichid mai tulbure din care s-au recoltat probe. Am început procedura de închidere și a intrat în stop cardiorespirator”, a povestit Ludmila Munteanu, medicul chirurg care a operat.

„Totul a fost făcut așa cum a trebuit, plus toate ajutoarele. Totul s-a întamplat foarte brusc. Era în anestezie generală, stabil, totul era în ordine și în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat aproape 3 ore”, spune medicul anestezist Ciobanu Daniela.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre