Avertismentul unei mame pentru toti parintii! Fiul ei a ajuns la spital dupa ce s-a dat intr-un leagan

/ / Modificat: 2023-07-04
Avertismentul unei mame pentru toti parintii!  Fiul ei a ajuns la spital dupa ce s-a dat intr-un leagan

Desi poate parea o activitate de joaca inofensiva, postarea de pe Facebook a unei mame despre fiul ei care se roteste prea repede pe un leagan este un AVERTISMENT important pentru toti parintii.

Intr-o postare devenita virala, Rebecca Jordan i-a avertizat pe parinti cu privire la „ce s-ar putea intampla atunci cand copilul se roteste prea repede si pentru mult timp pe un leagan”, cu capul lasat pe spate.

Fiul acesteia se juca pe un leagan „dreamcatcher", un cerc pe care este prinsa o plasa si este suspendat in aer. In timp ce se juca, le-a spus prietenilor sa-l invarta tare, mai tare si mai tare, asa cum fac copiii. Fiul ei si-a tinut capul pe spate in tot acest timp, ceea ce poate fi destul de periculos.

Ce diagnostic i-au pus medicii

Partenerii de joaca au anuntat-o pe Rebecca si pe sotul ei ca baiatul nu se simte bine. Cand l-au gasit, parea ca si-ar fi vopsit sau ars scalpul capului. Vasele de sange din ochi si pleoapele „au izbucnit din cauza presiunii" a explicat femeia pe Facebook.

leagan

Din cauza fortei centrifuge a leaganului, sangele se adunase in varful capului. In afara de aceste simptomele, copilul era si usor confuz.

„Uneori el parea treaz, dar noi am vorbit cu el si el nu raspundea, iar cateva momente mai tarziu, nu si-a amintit de noi. A fost terifiant pentru ca nu ne mai confruntasem cu o astfel de situatie niciodata. Toti copiii ne-au asigurat ca fiul nostru nu se lovise la cap, iar el ne-a spus ca in capul lui arde ceva," a declarat mama pentru romper.com.

leagan1

Baiatul a ajuns pe mana medicilor, care nu se mai intalnise cu o astfel de situatie si cu astfel de simptome. Din fericire, analizele si testele au aratat ca nu au fost gasite „leziuni interne sau umflaturi ale creierului." Copilul a fost monitorizat, iar diagnosticul primit a fost de „leziuni cerebrale traumatice."

Ce spune medicul pediatru

Sarah Ash Combs, medic pediatru de urgenta si director la Children's National din Washington, a spus ca parintii ar trebui sa fie constienti de faptul ca leziunile traumatice ale creierului (TBI) pot fi cauzate de miscarea in spate si inapoi sau accelerare-decelerarea creierului in interiorul craniului.

„Daca este grav, acest lucru poate provoca sangerari in jurul si/sau in interiorul creierului. De asemenea, poate duce la comotii, pe care le descriu adesea parintilor pacientilor mei ca pe o" vanataie a creierului "care are nevoie de timp pentru a se vindeca", a explicat ea pentru romper.com.

Combs a adaugat ca activitatile de joaca, cum ar fi leaganele, pot constitui o amenintare, dar atunci cand copiii sunt supravegheati, sunt complet sigure si reprezinta o modalitate excelenta de a te distra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Leagan

Articole recomandate

Citeste si despre