Atentie, parinti! Cine posteaza poze cu copii goi se poate trezi cu dosar penal

/ / Modificat: 2019-07-02
Atentie, parinti! Cine posteaza poze cu copii goi se poate trezi cu dosar penal

Este perioada vacantelor si cum poti pastra momentele placute petrecute alturi de copii si familie, daca nu printr-o fotografie?

Mare atentie, insa, la ce postati pe retelele de socializare! Evitati sa puneti poze cu copiii fara costum de baie, deoarece exista riscul ca unele dintre acestea sa fie incadrate la nuditate infantila si se poate sfarsi cu un dosar penal, potrivit stirileprotv.ro.

Facebook considera sprijin sau participare la exploatarea sexuala a copiilor inclusiv "sfarcurile feminine neacoperite in cazul copiilor de peste 3 ani" sau "lipsa hainelor intre gat si genunchi in cazul copiilor de peste 3 ani."

Parintii pot fi chemati la audieri

Unele fotografii sunt sterse automat de catre aplicatie. Cele considerate mai explicite si susceptibile de nuditate sau pornografie infantila sunt raportate Centrului American pentru Copii disparuti si exploatati. Sesizarile sunt trimise Europolului, pentru cazurile europene, iar Europol le directioneaza fiecarei tari in parte.

"Parintii trebuie sa inteleaga ca o poza pe care ei o considera inocenta poate sa fie proba intr-un dosar penal, iar ei sa fie chemati la audieri, sa dea explicaţii pentru fotografie. Noi primim foarte multe sesizari de la colaboratorii internationali, iar in functie de gravitate se intocmesc dosare penale," a declarat un ofiter DCCO, pentru stirile Pro Tv.

Specialistii din domeniu estimeaza ca pana la implinirea varstei de 5 ani, parintii posteaza aproximativ 1.500 de poze cu copiii lor, iar 85% dintre cei care isi expun micutii nu verifica setarile de confidentialitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poze copii

Articole recomandate

Citeste si despre