Arafat, despre operatorul de la Ambulanta Cluj, care i-a certat pe parintii unei fetite: "Este inacceptabil"

/ / Modificat: 2021-02-17
Arafat, despre operatorul de la Ambulanta Cluj, care i-a certat pe parintii unei fetite:

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a declarat ca modul in care a vorbit operatorul de la Ambulanta Cluj cu parintii care au cerut ajutor pentru fetita lor care urina sange "este inacceptabil". 

"Este inacceptabil, am zis acest lucru si nu o zic numai pentru ca vorbim la o emisiune, deci modul de adresare, modul de a vorbi cu oamenii care solicita ajutor, nu poate sa fie in acest hal, sa zic asa. Chiar daca tu, ca personal medical, nu consideri ca e o urgenta reala, pentru parintii respectivi, faptul ca vad ca copilul lor are sange in urina sau urineaza rosu si e cu sangerare, este ceva care ii sperie. Probabil este o infectie urinara, asta este cel mai probabil. Dar, totusi, pentru acesti parinti este un semn care atrage atentia si parintii vor un raspuns, o solutie", a declarat Raed Arafat, la Digi24, marti seara.

Raed Arafat a declarat ca a cerut o ancheta in acest caz si a precizat ca problema putea fi rezolvata purtand o discutie cu calm. 

"Chiar daca stim ca medicul de familie putea fi contactat, daca nu exista medic de familie, putea sa se rezolve problema usor, vorbind frumos cu ei, discutand, explicand si in final, da, se poate trimite o masina de consultatii la domiciliu sa vada fetita sau sa trimita fetita cu unul dintre parinti la UPU pediatrica. Existau alternative pentru dispecerul respectiv. Modul in care a fost abordata problema, din pacate nu este unul profesionist", a mai declarat Arafat.

"Am vorbit cu managerul de la Ambulanta Cluj si i-am solicitat sa deschida o ancheta disciplinara care este o procedura cunoscuta pentru acest lucru. Trebuie sa o asculte pe doamna, trebuie sa ii ia, bineinteles, declaratia, trebuie sa asculte ce s-a vorbit acolo, trebuie sa ia o decizie in acest sens.Si decizia nu are cum sa fie, parerea mea cel putin, ascultand cum s-a vorbit, nu are cum sa fie o decizie ca si-a facut treaba corect pentru ca nimeni nu accepta astfel de mod de agresare catre un apelant la 112. Mai ales ca oamenii vorbeau frumos, politicos, nu au jignit-o. Nu pot sa spun ca a vorbit asa pentru ca cineva a agresat-o telefonic. In niciun caz. Sunt parinti care au solicitat ajutor si trebuia tratat ca atare cazul", considera seful DSU.

Raed Arafat a precizat ca discutia de la 112 a fost "deplasata", iar o explicatie pentru atitudinea operatorului ar putea fi surmenajul. Arafat a explicat ca turele sunt de cel mult 12 ore.

"Turele sunt de 12 ore, exista un program. Posibil ca unii au facut ture suplimentare, asta nu spun nimic aici, dar si asa nu se justifica sa te adresezi in modul in care s-a adresat parintelui. Deci asta nu este acceptabil si vor trebui sa fie analizate toate aspectele, inclusiv numarul de ture pe care le-a facut doamna. Dar o tura nu are cum sa fie mai mare de 12 ore", a mai afirmat Raed Arafat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre