Aproape 800 de scoli au trecut in scenariul rosu la nivel national

/ / Modificat: 2020-10-15
Aproape 800 de scoli au trecut in scenariul rosu la nivel national

Numarul scolilor care trec in scenariul rosu la nivel national este in crestere. Potrivit ultimei informari a Ministerului Educatiei, 789 de unitati de invatamant isi desfasoara cursurile in Scenariul 3 (online), iar 5.234 in Scenariul 2 (mixt).

Potrivit MEC, in conformitate cu datele transmise de inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, miercuri, la ora 12.00, se inregistra urmatoarea situatie:

  • 11.633 de unitati de invatamant in Scenariul 1: participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.
  • 5.234 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.
  • 789 de unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3) implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

"Mentionam ca dintre cele 789 de unitati aflate in aceasta situatie, 233 de unitati de invatamant figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate, iar 556 unitati de invatamant figureaza in acest scenariu ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza ori a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare", afirma MEC.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre