Anisie: "Parintii sa stie ca toate gradinitele si scolile de stat sau private si-au suspendat activitatea"

/ / Modificat: 2020-10-20
Anisie:

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a tinut sa precizeze ca toate gradinitele si scolile, fie ele de stat, fie private, isi vor suspenda activitatea timp de 14 zile si isi vor desfasura orele online, in contextul in care rata de infectare a trecut in Capitala peste 3 cazuri la mia de locuitori. 

"Parintii, elevii si personalul din toate unitatile de invatamant (gradinite, scoli primare, gimnaziale, liceale si postliceale) particulare si de stat din Bucuresti trebuie sa stie ca, incepand de marti, activitatile didactice care presupun prezenta fata in fata sunt suspendate temporar, pentru 14 zile, urmand ca toate cursurile sa fie desfasurate in sistem online", a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educatiei, Monica Anisie. Aceste precizari ale ministrului au venit dupa ce Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a emis doua hotarari in cursul zilei de luni, care au adus doua modificari radicale fata de prima decizie. 

Astfel, in urma ultimei sedinte, s-a hotarat ca cresele si after school-urile sa nu mai fie inchise, iar universitatile sa aiba autonomie in ceea ce priveste decizia de a ramane sau nu deschise. 

"Pentru universitati, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, senatul universitatii decide modalitatea desfasurarii cursurilor in situatia epidemiologica data”, a declarat ministrul Educatiei. 

"Este inadmisibil ceea ce s-a intamplat"

Monica Anisie a declarat ca "tot ceea ce pot sa spun la acest moment este faptul ca este inadmisibil ceea ce s-a intamplat. Au fost decizii si la nivelul altor Comitete judetene pentru situatii de urgenta si nicaieri nu s-a intamplat ca la Bucuresti.

Mai mult decat atat, tocmai pentru ca mi-am dorit ca la nivelul Municipiului Bucuresti sa fie luate toate masurile legale, inca din data de 13 octombrie, cand rata infectarii atinsese pragul 2,69 in Capitala, am solicitat prefectului o intalnire de urgenta pentru a pune la punct planul de masuri impreuna cu Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti si cu Directia de Sanatate Publica. Nu exista niciun motiv din punct de vedere procedural sa se intample ceea ce s-a intamplat astazi. Existau toate prevederile legale indeplinite in asa fel incat hotararea Comitetului sa fie emisa", a declarat Monica Anisie. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre