Angajatorii nu vor sa lucreze cu tinerii absolventi, pentru ca nu stiu sa scrie un e-mail si vin insotiti de parinti la interviu

/ / Modificat: 2024-01-09
Angajatorii nu vor sa lucreze cu tinerii absolventi, pentru ca nu stiu sa scrie un e-mail si vin insotiti de parinti la interviu

Angajatorii evita sa angajeze proaspeti absolventi de facultate in favoarea candidatilor mai in varsta, chiar daca acestia din urma cer mai multe beneficii si salarii mai mari, arata un sondaj recent realizat in SUA de revista Intelligent.

Conform studiului 39% dintre angajatori au declarat ca nu vor sa angajeze tineri deoarece acestia nu reusesc sa ii impresioneze la interviurile de angajare in ceea ce priveste profesionalismul. 

Cercetarea s-a facut conform interviurilor a 800 de manageri, directori si executivi implicati in procesele de recrutare in SUA, in decembrie, potrivit Business Insider.

Peste 50% dintre angajatori au declarat ca proaspetii absolventi nu reusesc sa mentina contactul vizual in timpul interviului, nu se imbraca potrivit, iar majoritatea au pretentii nerezonabile. 

De asemenea, angajatorii spun ca aproape 20% dintre tineri au venit insotiti de un parinte la interviu.

Mai mult, tinerii au reputatia de a fi dificili la locul de munca si doi din trei se considera indreptatiti si ca deseori nu pot gestiona volumul de munca. PWC, Deloitte si KPMG au afirmat ca angajatii din Generatia Z au dificultati in a-si exercita abilitatile de comunicare de baza si eticheta de birou.

De asemenea,  58% se supara prea usor si nu sunt pregatiti pentru piata muncii. Ei nu sunt pregatiti sa primeasca un feedback si au abilitati slabe de comunicare, mai arata sondajul. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Angajator Tineri Absolvent facultate

Articole recomandate

Citeste si despre