Amenzi uriase pentru parintii care nu isi supravegheaza copiii pe plaja

/ / Modificat: 2021-07-17
Amenzi uriase pentru parintii care nu isi supravegheaza copiii pe plaja

Parintii care nu isi supravegheaza copiii pe plaja vor fi sanctionati cu amenzi usturatoare. Aceasta masura a fost introdusa de autoritati, dupa ce in ultimele saptamani tot mai multi parinti neantenti au apelat la salvamari pentru a-si gasi copiii rataciti. 

Pentru a evita astfel de incidente, autoritatile au impus sanctiuni de pana la 2000 de lei. 

In fiecare sezon, sute de minori se ratacesc pe plaje, potrivit statisticilor facute de autoritati. Majoritatea copiilor pierduti au varste cuprinse intre 3 si 7 ani. Parintii neatenti, care alerteaza salvamarii, pot primi acum amenzi usturatoare, intre 1.000 si 2.000 de lei.

Mai mult, autoritatile au inceput o campanie de informare a parintilor asupra riscurilor la care se expun atunci cand isi lasa copiii singuri in apa sau la joaca.

Unii hotelieri pun la dispozitia parintilor, gratuit, bratari de vacanta pentru copii. Sunt bratari simple, pe care pot fi trecute numele persoanei de contact sau al copilului si un numar de telefon la care sa se poata apela in caz de pierdere. Exista si bratari cu GPS incorporat, pe care parintil il pot urmari in timp real, de pe telefon, insa un astfel de gadget costa intre 350 si 1000 de lei. 

Riscurile sunt deosebit de mari pentru copiii nesupravegheati. De la riscul de a se ineca in mare si pana la rapire, copiii sunt intr-un continuu pericol. 

Articole recomandate

Citeste si despre