Alocatiile copiilor trebuie dublate - decizie CCR

/ / Modificat: 2020-09-24
Alocatiile copiilor trebuie dublate - decizie CCR

Curtea Constitutionala a respins ca neintemeiata, cu majoritate de voturi, sesizarea Guvernului in ceea ce priveste respingerea ordonantei de urgenta ce prevede cresterea etapizata a alocatiilor pentru copii, au precizat surse pentru News.ro.

La inceputul lunii septembrie, Executivul a sesizat CCR asupra Legii privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii. 

Guvernul a motivat ca nu a fost intrunit cvorumul legal al sedintelor Senatului si Camerei Deputatilor in care a fost adoptata respingerea ordonantei de urgenta. Pe 19 august, Camera Deputatilor a adoptat decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonantei de urgenta privind cresterea etapizata a alocatiilor pentru copii. Prin decizia Parlamentului, ramâne in vigoare legea care prevede dublarea alocatiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei. 

Potrivit sesizarii de neconstitutionalitate formulate de Guvern, nu a existat cvorumul legal de sedinta in plenurile Senatului si Camerei Deputatilor atunci când a fost adoptata respingerea OUG privind cresterea etapizata a alocatiilor pentru copii, mai scrie News.ro.

Articole recomandate

Citeste si despre