Alocatiile copiilor nu vor mai creste in acest an: "Nu exista resurse"

/ / Modificat: 2021-05-24
Alocatiile copiilor nu vor mai creste in acest an:

Ludovic Orban, presedintele PNL, a declarat, luni, la Pitesti ca alocatiile copiilor nu vor mai creste in acest an. Nu exista resurse pentru o noua majorare, a precizat fostul premier. 

"Au mai aparut pareri... Nu as vrea sa comentez. Sunt convins ca vom ajunge la o solutie. PNL, si nu numai PNL, majoritatea acestei coalitii a hotarat o forma la Senat prin care cresterea alocatiilor s-a facut numai de la 1 ianuarie. Hai sa fim cinstiti, nu exista resurse ca sa ne mai permitem inca o crestere a alocatiilor in acest an daca vrem sa le crestem si la anul. Si ca atare, noi sustinem formula de crestere a alocatiilor care s-a facut la 1 ianuarie sa nu se mai faca de la 1 iulie, ci sa se faca de la anul", a spus Orban.

De asemenea, premierul Florin Citu a anuntat si el in urma cu cateva zile ca bugetul pentru anul 2021 a fost aprobat, iar o noua majorare a alocatiilor pentru copii nu a fost prevazuta pentru anul in curs. 

Bugetul pe 2021 este deja aprobat si nu are prevazute sume suplimentare pentru majorarea alocatiilor de stat, a precizat Florin Citu

„Aici nu va trebui sa existe niciun fel de discutie, bugetul a fost aprobat si alocatiile au crescut la inceputul anului cu 20%, este ceea ce avem in buget in acest moment, este un amendament care a trecut in Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care tin de PSD. Ma astept ca membrii coalitiei sa sustina programul de guvernare al acestei coalitii, sa sustina obiectivele pe care ni le-am asumat in fata partenerilor nostri internationali si nu sa sustina legi ale PSD”, a declarat Florin Citu, citat de news.ro.

Intrebat daca sunt membri ai coalitiei care sustin legea PSD, premierul a raspuns: „Am inteles ca sunt cateva in parlament, se intarzie si semnalul este clar ca nu vreau sa ajungem sa trebuiasca iar sa luam noi decizia sa corectam. Este in Parlament legea care permite cresterea anuala a alocatiilor, trebuie sa ne tinem de acest calendar”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre