Alexandru Rafila, avertisment pentru parintii care vor sa plece in Grecia in vacanta

/ / Modificat: 2021-07-27
Alexandru Rafila, avertisment pentru parintii care vor sa plece in Grecia in vacanta

Medicul Alexandru Rafila atrage atentia ca in Grecia numarul cazurilor de noi infectii cu coronavirus a crescut simtitor, iar de saptamana viitoare aceasta tara ar putea intra in scenariul rosu. Astfel, conform legilor actuale, copii sub 12 ani si persoanele vor trebui sa intre in carantina la intoarcea in tara.

„Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu, și cred că autoritățile din România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii. În momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor. Dacă o familie se întoarce din Grecia după ce aceasta va fi în scenariul roșu, părinții vaccinați nu vor avea nicio problemă, în timp ce copilul cu vârstă mai mică de 12 ani va trebui să stea în carantină.

Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze. (…)

Eu cred că și autoritățile din România ar trebui să respecte aceste recomandări ale Comisiei Europene. Ele au fost făcute la sfârșitul lunii mai, în contextul apariției Cerificatului Verde European care se acordă persoanelor vaccinate, care au trecut prin boală sau, pentru un timp mai scurt, persoanelor care se testează. Aceste prevederi presupun ușurarea călătoriilor în spațiul Uniunii Europene și ar trebui respectate întocmai de autoritățile din România.

Inclusiv recomandările legate de vârsta copiilor care trebuie testați, care în Uniunea Europeană este de 6 ani. În România este de 3 ani”, a mai spus Alexandru Rafila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre