Alerta de masti de protectie neconforme pentru copii

/ / Modificat: 2020-11-20
Alerta de masti de protectie neconforme pentru copii

Autoritatile semnaleaza ca pe piata au fost descoperite patru tipuri de masti de protectie neconforme, unele pentru copii. 

”Prin alertele pe care ANPC le emite in numele tarii noastre, Romania contribuie la protejarea consumatorilor europeni, in fata produselor periculoase care pot intra pe piata UE” a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. 

ANPC a avertizat operatorii economici cu privire la introducerea catre comercializare a acestor produse si le recomanda sa consulte site-urile ANPC si pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura ca acestea nu figureaza la capitolul ”produse interzise comercializarii”.

Alerta vizeaza masca de protectie pentru filtrarea respiratorie la jumatatea fetei, cu 3 pliuri.

Produsul este comercializat intr-o punga de plastic transparenta si verde, cu fermoar care contine 10 de bucati. Aceasta sustine conformitatea cu standardul EN 149 de pe cutie.

Tara de origine: Republica Populara Chineza

A doua alerta masti neconforme

Cea de-a doua alerta face referire la o masca protectoare de filtrare respiratorie la jumatatea fetei.Produsul poarta marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protectie de catre un organism relevant. In consecinta, este posibil ca produsul sa nu indeplineasca cerintele de sanatate si siguranta si, prin urmare, sa nu fie protejat in mod corespunzator daca nu este combinat cu masuri suplimentare.

Produsul nu respecta Regulamentul privind echipamentele individuale de protectie si standardul european relevant EN 149. S-a dispus retragerea produsului de pe piata.

Produsul este comercializat intr-o cutie din carton alb si verde care contine 50 bucati.Pe ambalaj se scrie BFE > 95. Tara de origine: Republica Populara Chineza.

A treia alerta masti neconforme pentru copii

Produsul, masti de protectie pentru copii, este comercializat in cutii de carton, cu cate 50 unitati in fiecare cutie. Pe ambalaj se scrie BFE > 95. Tara de origine: Republica Populara Chineza

Articole recomandate

Citeste si despre