Adolescenta de 14 ani din Targu Jiu, plasata sub control judiciar

/ / Modificat: 2020-09-09
Adolescenta de 14 ani din Targu  Jiu, plasata sub control judiciar

Adolescenta in varsta de 14 ani din Targu Jiu care a batut si umilit o alta fata de 13 ani, iar toata scena a fost filmata si a aparut in spatiul public, a fost plasata sub control judiciar, dupa ce pe 7 septembrie a fost retinuta pentru 24 de ore. 

In urma anchetelor facute, politistii au descoperit ca adolescenta a mai fost implicata in trecut si in alte violente, asa ca au deschis doua dosare pe numele ei. 

Pe internet au aparut recent noi imagini cu o fetita de 12 ani lovita și umilita in fata unui bloc din Targu Jiu. Incidentul s-a petrecut in luna august a acestui an, insa de aceasta data minora de 14 ani a fost doar martor la bataie. Politiștii au stabilit, insa, ca aceeași fetita a fost lovita și in iulie de agresoarea de 14 ani, așa ca i-au deschis al doilea dosar penal pentru lovire și alte violente.

Potrivit informatiilor furnizate de Judecatoria Targu Jiu, ancheta in acest caz este in desfașurare. Pana atunci, principalul suspect, o copila de 14 ani, a fost plasata sub control judiciar.

„In continuarea cercetarilor efectuate de politişti, o tanara de 14 ani, din municipiul Targu Jiu, banuita de savarşirea infractiunii de lovire sau alte violente, a fost retinuta pentru 24 de ore şi introdusa in Centrul de Retinere şi Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Gorj”, mentiona acum o zi purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, Victor tuhaşu.

Politiştii efectueaza cercetari in doua dosare penale pentru infractiunile de lovire sau alte violente, in urma a doua filmari care au aparut in spatiul public. in prima filmare, o minora de 13 ani este agresata de alte adolescente. in cealalta filmare, o alta copila, de 12 ani, este agresata de trei fete.

Potrivit IPJ Gorj, parintii minorilor care au fost implicati in evenimentul in care minora de 13 ani este agresata de alte adolescente au fost sanctionati cu cate 500 de lei.

Tatal fetei este revoltat ca fiica sa a fost retinuta pentru 24 de ore. 

"Abia a implinit 14 ani, luna trecuta avea 13. Sunt altii cu sabii care au intrat peste oameni şi nu le-a facut nimeni nimic. A avut acest anturaj de doua luni… Sotia mea a fost izolata la serviciu in mai multe randuri, cate doua saptamani, iar eu la serviciu… Am fost ingraditi de acest drept, de a sta langa copiii noştri, şi iata consecintele! Nu este tocmai in regula sa fie bagat un copil in arest. Ma duc eu in locul ei”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre