Acupunctura scade sansele fertilizarii in vitro

/ / Modificat: 2007-10-18
Acupunctura scade sansele fertilizarii in vitro





 

Acupunctura se pare ca diminueaza sansele oferite de fertilizarea in vitro (FIV), relateaza BBC Health.

Despre acupunctura, se credea ca poate avea impact benefic, asupra sistemului nervos, ajutand la pozitionarea uterului pentru a fi mai receptiv la acceptarea implantul embrionar.

Cercetari realizate anterior, au sustinut aceasta idee cand tratamentul FIV, combinat cu terapia teh, a dus la dublarea numarului de sarcini.

Dar, ultimele studii realizate de Universitatea Oklahoma, au descoperit ca, FIV combinata cu acupunctura, a dus la scaderea considerabila a numarului de sarcini inregistrate.

Rezultatele studiului au aratat ca femeile care au urmat un tratament cu acupunctura, aveau cu pana la 37% mai putine sanse de a ramane insarcinate, decat cele care nu au urmat tratamentul.

Studiul a fost realizat pe un lot de 97 de femei, care au fost impartite in 2 grupuri. Femeile care au facut parte din primul grup, au urmat sedinte de acupunctura de cate 25 de minute, inainte si dupa ce embrionul a fost implantat.

Rata de sarcina in cadrul celui de-al doilea grup, care nu a urmat sedinte de acupunctura, a fost de 69.9%, in timp ce in primul grup, s-a inregistrat o rata de sarcina mai scazuta, de numai 43.8%.

Rezultatele studiului sugereaza ca femeile care urmeaza un tratament pentru fertilitate nu ar trebui sa apeleze la acupunctura. Cercetatorii adauga insa ca, din cauza faptului ca studiul lor contrazice rezultatele altor studii realizate anterior, sunt necesare si alte studii mai amanuntite.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

18 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre