A ramas insarcinata cu al doilea copil, in timp ce era deja insarcinata in trei saptamani

/ / Modificat: 2021-02-23
A ramas insarcinata cu al doilea copil, in timp ce era deja insarcinata in trei saptamani

Rebecca Robertson a fost extrem de fericita sa afle ca este insarcinata pentru prima oara. In momentul in care a mers insa la medic a aflat ceva surprinzator! Urma sa aduca pe lume gemeni, insa initial medicii ii spusesera ca va aduce pe lume un singur copil. 

La urmatorul control, a aflat ca este insarcinata de fapt cu gemeni, iar unul dintre copii este mai mic cu trei saptamani decat celalalt.

Cum a fost posibil?

Este vorba despre superfetatie, adica poti ramane insarcinata in timp ce esti deja insarcinata. Este un fenomen rar si exista 14 cazuri documentate la nivel mondial, inclusiv acesta. Rebecca a povestit pentru "Mirror" ca i s-au facut ecografii la sase saptamani de sarcina, iar atunci medicul care o urmarea i-a spus ca asteapta un copil.

La 12 saptamani, a facut o noua ecografie si a aflat ca este insarcinata de fapt cu gemeni. 

"Se vedea clar ca un copil este mai mare decat celalalt. A existat o diferenta de trei saptamani intre ei. Nu puteam intelege ce se intampla si de este aceasta diferenta atat de mare", a povestit mamica. 

Ea a marturisit ca a avut mari emotii cu sarcina si nu s-a putut bucura pe deplin din cauza ingrijorarii pe care o aratau medicii, incercand sa gaseasca o explicatie pentru diferenta intre cei doi copii. In cele din urma, un specialist de la Bath Royal United Hospital a ajuns la concluzia ca Rebecca a ovulat din nou. Ramasese insarcinata cu al doilea copil in timp ce era deja insarcinata cu primul.

Micutii Noe si Rosalie s-au nascut in septembrie 2020. Baiatul a cantarit 1.860 si fata 1.220 de grame.

Aici o putem vedea pe mama cu bebelusii ei la varsta de doua luni. Diferenta de marime intre cei doi copii este remarcabila. 

Ce este superfetatia?

De obicei, atunci cand apare conceptia, sistemul de reproducere al unei femei inceteaza sa produca ovule. Doar foarte rar ciclul menstrual se poate repeta si un nou ovul este eliberat in timp ce exista deja un embrion. Si mai rar este faptul ca acest ovul este, de asemenea, fertilizat: atunci apare superfetatia, cand doi embrioni de varste gestationale diferite se reunesc.

Fiind conceputi in diferite cicluri, unul dintre ei s-ar putea naste prematur. Acesta este un caz rar de gemeni. In superfetatie, femeia ramane din nou insarcinata in timpul sarcinii, rezultand frati care se nasc in acelasi timp, dar au fost conceputi la saptamani distanta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre