A inceput testarea elevilor in scoli. Ce trebuie sa stie toti parintii

/ / Modificat: 2021-12-02
A inceput testarea elevilor in scoli. Ce trebuie sa stie toti parintii

Odata cu revenirea copiilor din minivacanta de 1 Decembrie, joi, 2 decembrie, a inceput si testarea copiilor in scoli. Testele de saliva au fost distribuite, iar copii vor fi testati de doua ori pe saptamana, lunea si joia. 

Testarea se va face fie acasa, de catre parinti, fie in scoli sau gradinite, sub indrumarea uni cadru medical. 

Ministerul Educatiei a transmis catre parinti un formular de exprimare a consimțământului pentru testarea copiilor in scoli. 

„Testarea nu este obligativitate, dar îmi place să cred că înţelegem cu toţii că testarea pe bază de salivă, dincolo de faptul că a fost solicitată în egală măsură de elevi, părinţi şi profesori, este o modalitate prin care putem contribui la siguranţa sanitară în şcoli”, spunea atunci Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.

Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii. La nivelul fiecărei unități de învățământ se va organiza procesul de testare. 

Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unității de învățământ, la începutul orelor de program. Testarea propriu-zisă este simplă și ușor de executat, fără a necesita cunoștințe medicale de specialitate.

Articole recomandate

Citeste si despre