Masuri lejere in Franta pentru deschiderea scolilor in septembrie

/ / Modificat: 2020-08-07
Masuri lejere in Franta pentru deschiderea scolilor in septembrie

Scolile vor fi redeschise in Franta in septembrie si toti elevii vor merge fizic la in unitatile de invatamant, noteaza Le Figaro. 

Autoritatile francez au introdus in aceasta saptamana un nou set de reguli care vor fi aplicate in scoli, in contextul pandemiei de coronavirus. Printre principalele masuri: distantarea intre elevi “nu mai este obligatorie, atunci cand nu este posibila din punct de vedere fizic sau cand nu permite gazduirea tuturor elevilor”.

Protocolul autoritatilor franceze stabileste ca obiectiv principal relaxarea regulilor, asa incat sa nu fie afectata revenirea elevilor la clasa, scrie publicatia.

Cateva dintre regulile citate de Le Figaro 

Distantarea fizica nu va fi aplicata nici la locurile de joaca sau in alte spatii exterioare.

Masca este obligatorie pentru elevii de peste 11 ani, in interior si in exterior, “atunci cand distanta de 1 metru nu poate fi garantata”.

Educatoarele din gradinita nu sunt obligate sa poarte masca. Profesorii de scoala primara, colegii si licee trebuie sa o poarte, daca nu se afla la o distanta mai mare de un metru de elevi.

Este permisa si folosirea obiectelor educative/sportive/jucariilor, bancilor si spatiilor colective exterioare, atat timp cat ele sunt utilizate de grupuri restranse (elevii dintr-o singura clasa)

Este eliminata si interdictia ca diversele grupuri de elevi (clase, ani) sa se amestece, dar trebuie limitata intersectarea acestora, pe cat posibil.

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre