Consiliere pentru mame


O noua campanie de educare si informare a viitoarelor mame asupra importantei controlului medical periodic in timpul sarcinii, a fost lansata ieri de Fundatia "Copii sanatosi - copiii conteaza pe noi".

Mesajul campaniei este "Mergi periodic la medic in timpul sarcinii ca sa nasti un copil sanatos". Campania a debutat in cadrul emisiunii "Surprize, surprize" din 10 septembrie si continua comunicarea initiata de fundatie in luna aprilie a acestui an.

In primele cinci luni de activitate fundatia a fost contactata de peste 1000 de viitoare mame carora le-a oferit consiliere in ceea ce priveste analizele necesare in timpul sarcinii. Dintre acestea, circa 300 de gravide au fost inscrise in programul de asistenta medicala gratuita desfasurata de fundatie, program care se adreseaza femeilor insarcinate cu un venit net pe membru de familie de pana la 3.

500.000 lei vechi.

Potrivit statisticilor furnizate de catre Institutul de Sanatate Publica, in anul 2004 din cei 200.000 de copii care s-au nascut, aproximativ 5% au avut malformatii, ceea ce reprezinta cam 10.000 dintre copiii nou-nascuti. Factorii care pot general astfel de malformatii sunt multipli: alcoolul, fumatul, mostenirea genetica, ritmul de viata. Cu sprijinul Fundatiei si al unor centre private de medicina se asigura consult gratuit, se ofera gratuit triplu test necesar in perioada de sarcina, ecografii 3D si informatii medicale pentru mamele care indeplinesc conditiile mentionate mai sus.

La lansarea campaniei a fost prezent si ambasadorul Frantei in Romania, Herve Bolot, care a declarat ca va sprijini acest demers prin punerea la dispozitie a retelei de aproximativ 1000 de centre de documentare si de informare din zonele rurale, pe care ambasada franceza le-a creat in intreaga tara.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul