Abuzul in copilarie cauzeaza migrene si depresie

/ / Modificat: 2007-09-10
Abuzul in copilarie cauzeaza migrene si depresie





 

Un nou studiu arata ca evenimentele din prima parte a vietii cum ar fi abuzul copiilor, le predispune pe femeile ajunse la maturitate la migrene si depresie, relateaza Reuters Health.

Studiul a inclus 949 de femei care sufereau de migrene si a analizat istoricul lor medical din copilarie verificand daca au existat abuz, depresie si dureri de cap. Per total, 40% din femei aveau dureri de cap cronice (de minim 15 ori pe luna) si 72% au raportat dureri de cap severe. 18% din aceste femei sufereau de asemenea de depresie grava.

Rezultatele au aratat ca 38% din femei au fost abuzate fizic sau sexual, iar 12% au raportat ca au fost abuzate si fizic si sexual. Dupa parerea cercetatorilor, la femeile cu migrene si depresie exista o sansa de doua ori mai mare sa raporteze ca au fost abuzate sexual in copilarie. Daca abuzul a continuat si dupa varsta de 12 ani, era foarte probabil ca femeile cu migrene sa sufere si de depresie.

Cercetatorii recomanda un tratament mixt, atat pentru migrene cat si pentru suferinta pe care o simt femeile chiar si ajunse la maturitate.

Alina Sica   

Redactor Copilul.ro  

10 Septembrie 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Abuz fizic al copilului Abuz fizic al copilului Abuzuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre