9 elevi au ajuns la spital, dupa ce au baut lapte primit la scoala

/ / Modificat: 2019-05-14
9 elevi au ajuns la spital, dupa ce au baut lapte primit la scoala

9 elevi de clasa a 3-a dintr-o scoala din judetul Suceava au ajuns la spital, cu suspiciune de toxiinfectie alimentara, dupa ce au baut laptele pe care l-au primit la unitatea de invatamant.

Copiii au inceput sa se simta rau si s-au plans invatatoarei, iar aceasta a chemat ambulanta.

"Am intrat in clasa si dupa cateva minute, un copilas mi-a spus ca se simte rau, iar mai apoi si altii. Am vorbit si cu ceilalti si tot de la ei am aflat ca laptele ar fi avut gust rau", a declarat invatatoarea, potrivit ProTv.

Ancheta la scoala si la firma furnizoare

Elevii au fost transportati la Spitalul Municipal din Radauti. Starea lor nu este grava, insa au ramas internati pe timpul noptii pentru a fi supravegheati indeaproape de medici.

Intre timp, reprezentantii DSP Suceava au deschis o ancheta.

"Simptomatologia prezentata de catre ei este usoara, cu dureri abdominale, greata, iar unii si varsaturi", a precizat Liliana Gradinariu, directorul DSP Suceava, conform ProTV.

Echipa din cadrul Directiei de Sanatate Publica a prelevat probe din cutiile cu lapte aduse in scoala pentru elevi si urmeaza sa stabileasca daca acesta era stricat. Totodata, au luat legatura cu firma furnizoare pentru a vedea daca laptele a fost depozitat corespunzator.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Toxiinfectiile alimentare

Articole recomandate

Citeste si despre