8 traditii pentru ajunul Craciunului. Ce este bine sa faci

/ / Modificat: 2021-12-06
8 traditii pentru ajunul Craciunului. Ce este bine sa faci

De-a lungul anilor traditiile din ajunul Craciunului s-au schimbat. Daca inainte copiii se strangeau si mergeau la colindat prin sat, sau prin cartier, acum nu prea se mai practica acest obicei. 

De asemenea, in trecut, ajunul Craciunului era ziua in care copii si parintii impodobeau bradul. Acum bradul se impodobeste cu o saptamana sau chiar cu o luna inainte de venirea Craciunului. Prin urmare, multe dintre traditiile specifice ajunului Craciunului s-au schimbat. Asadar, este important sa creezi unele noi de care sa te bucuri alaturi de copiii tai an de an. Iata cateva traditii perfecte pentru ajunul Craciunului!

1. Schimb de pijamale

Ajunul Craciunului este perioada perfecta pentru a face un schimb de pijamale specifice Craciunului. Astfel, toti membrii familiei se vor imbraca in pijamale noi cu tematica se sarbatoare.

2. O cana cu ciocolata calda si o seara de povesti

Seara de dinaintea Craciunului poate fi una linistita, cu o cana de ciocolata calda si povesti (sau, in cazul adolescentilor, filme) de Craciun. Este o modalitate excelenta de a petrece timp alaturi de cei mici, de a va relaxa si de a crea o legatura emotionala mai puternica.

3. Petrecere in pijamale, inainte de culcare

Acum, ca toti v-ati imbracat in pijamale noi, este momentul perfect pentru o mini petrecere in pijamale, in familie. In plus, daca ai mai multi copii, iar acestia au camere separate, poti maximiza distractia lasandu-i pe cei mici sa doarma impreuna. Poti face chiar un rabat de la ora de culcare, permitandu-le sa se culce cu o ora mai tarziu.

4. Jocuri de societate

O seara de in care sa va strangeti langa brad sau in jurul mesei si sa jucati jocuri de societate, este perfecta. Puteti alege un anumit joc care sa fie destinat doar perioadei de Craciun si pe care sa incepeti sa-l jucati in ajun si sa il incheiati dupa Anul Nou. Desigur, pe langa acesta puteti jcua si un alte jocuri de societate. In acest fel, acel joc ales de voi, va deveni o adevarata traditie de Craciun.

5. Povesti de Craciun

Cartile cu povesti de Craciun sunt preferatele copiilor, dar si ale adultilor. O seara linistita de ajun, petrecuta cu o astfel de carte in mana, este un adevarat rasfat, dar si un moment de relaxare maxima. Prin urmare, daca ai copii mici citeste-le povesti specifice, iar daca cei mici sunt deja mari pot citi singuri, ei cartile lor, iar voi, adultii, pe ale voastre.

In plus, ajunul Craciunului este perioada ideala de a descoperi o noua poveste de Craciun. Fie ca este o poveste gasita online, fie ca ai gasit o noua carte interesanta, este momentul perfect de a va bucura cu totii de ea.

  • Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Traditii craciun Ajunul craciunului

Articole recomandate

Citeste si despre