18 % din beneficiarii indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt barbati


200.069 de parinti primeau, in luna iunie, indemnizatii pentru cresterea copilului si stimulente 10.586 de persoane.

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei acorda, la sfarsitul lunii iunie, indemnizatii

pentru cresterea copilului si stimulente pentru persoanele care s-au intors la serviciu inainte de perioada pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatie, unui numar de 200.069 de parinti.

La nivelul lunii iunie 2006, din totalul de 189.486 beneficiari de indemnizatie pentru cresterea copilului, 34.178 sunt barbati si reprezinta aproximativ 18% din totalul beneficiarilor de indemnizatie, iar din totalul de 10.583 beneficiari de stimulent, 3.650 erau barbati, reprezentand aproximativ 35% din numarul total de beneficiari de stimulent.Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an, anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).

Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, in momentul in care isi reiau activitatea, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 300 lei (RON), situatie in care plata indemnizatiei de

800 de lei(RON) se suspenda.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului va fi de 600 lei (RON), iar cuantumul stimulentului lunar va fi de 100 lei (RON).

De asemenea, de la data de 1 ianuarie 2007, cuantumul alocatiei de stat pentru toti copii va fi

de 200 lei (RON) lunar, in situatia copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor

cu handicap. In consecinta, alocatia de stat pentru copii in valoare de 200 lei (RON) se va acorda tuturor copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap chiar daca parintii au contribuit sau nu la sistemul asigurarilor sociale. Indemnizatia sau stimulentul prevazute se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii.

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei

28 august 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul