18 bebelusi vaccinati din greseala cu vaccinul Pfizer. Care este starea micutilor

/ / Modificat: 2021-11-06
18 bebelusi vaccinati din greseala cu vaccinul Pfizer. Care este starea micutilor

Eroare uriasa! 18 bebelusi au fost vaccinati din greseala cu serul Pfizer impotriva Covid in Hanoi. Autoritatea sanitară a oraşului a transmis că nu au fost raportate efecte adverse.

Incidentul s-a produs miercuri la un centru medical din cartierul Quoc Oai din Hanoi, Vietnam, la o vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 6 luni, când un membru al personalului medical i-a vaccinat împotriva COVID-19, în loc să le administreze vaccinurile aprobate pentru vârsta lor, a declarat Departamentul de Sănătate din Hanoi într-un raport.

La 48 de ore de la inoculare, bebelusii nu au prezentat reactii adverse. Aveau o stare generala buna, unii dintre ei prezentand semne de febră, agitaţie şi poftă scăzută de mâncare - efecte secundare frecvente după vaccinare - însă nu au fost raportate efecte adverse.

Membrul personalului medical care a vaccinat sugarii şi alţi patru care au fost implicaţi în incident au fost suspendaţi.

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

Articole recomandate

Citeste si despre